RT Maelstrom - шаблон joomla Оригами

Címlap

Búcsú az általános iskolától

  1. június 17-én elballagtak a Kossuth Lajos Általános Iskola 8. osztályos tanulói, köztük a kisfiam is, Biró Ádám Márk. Nagyon büszke vagyok rá! A búcsúztató és az ünnepi beszéd után ő vehette át az évfolyamelsőnek járó oklevelet és a 10000 Ft-os pénzjutalmat, hiszen nyolc éven keresztül kitűnő tanuló volt félévkor és év végén is. Ezenkívül a 2014-ben alapított dr. Varga Kálmán díjat és elismerő oklevelet, melyet már negyedik alkalommal vehetett át a reáltantárgyak terén elért kimagasló eredményeiért.

 Alsó tagozattól kezdve sok matematikaversenyen vettünk részt, így sok szép helyre is eljutottunk.

 A Tudásbajnokságon, Szegeden Ádám harmadik alkalommal vett részt sikeresen, hiszen sorozatban aranyéremmel, kupával és sok jutalomkönyvvel jöhettünk haza.

 Hasonló sikert ért el a Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyen is. Harmadik osztálytól rendszeresen részt vett a versenyen, a megyében mindig a legjobbnak bizonyult, de ez idáig nem kapott meghívást az országos eredményhirdetésre, melyet Budapesten, az ELTE-n rendeztek meg. Ez az idén sikerült, hiszen országos 1. helyezést ért el, és átvehette itt is a legjobbnak járó kupát és jutalomkönyveket.

 Az Orchidea-Pangea Matematikaverseny ünnepélyes díjátadóján harmadik alkalommal vehettünk részt Budapesten a Mariott Hotel báltermében, ahol Ádám a dobogó minden fokán állt már, az idén ezüstérmes lett, s átvehette az ezzel együtt járó 30000 Ft-os pénzjutalmat is. Felemelő érzés volt ünnepelni a Budai Várral szemben, nemcsak a tehetségét, a sikerét, hanem a születésnapját is.

 A KockaKobak Matematikaversenyen négy alkalommal jutott be az országos döntőbe, ahol idén 6. helyezett lett. A díjátadót szintén a Csodák Palotájában rendezték meg, az Öveges teremben.

 A Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjébe öt alkalommal jutott be. Így két alkalommal Kecskeméten, egy-egy alkalommal Veszprémben és Pécsen, az idén pedig Debrecenben voltunk, ahol Ádám országos 17. helyezést ért el.

 Mezőtúron, a Németh József Matematika Emlékversenyen, melyet a Kossuth Lajos Általános Iskola rendez, hét éven keresztül mindig aranyérmes volt.

 A Varga Tamás Matematikaversenyen megyei 2. helyezett lett.

 Ádám nemcsak egyéni, csapatversenyben is sikeresen versenyzett.

 Miskolcon, a Dürer Matematika Csapatversenyen országos 6. helyezést értek el, ahol negyedik alkalommal vehettünk részt. Jó érzés volt az ismert helyszínekre újra visszatérni.

 A Mezőtúri Református Kollégium által rendezett Számvadászok Csapatversenyén 1. helyezést, a Bólyai Matematika Csapatversenyen megyei 3. helyezést értek el.

 A Kecske Kupa Matematika Csapatverseny területi fordulóján 1. helyezettként, a második legjobb eredménnyel jutottak az országos döntőbe, ahol sajnos nem tudtak részt venni, mivel egy időpontban volt a Tudásbajnokság országos fordulójával, pedig „jó buli” lett volna, két alkalommal már sikeresen szerepeltek. A Lovagi Logikai Tornán, Jászapátiban sem tudtak a versenyzők között lenni, mivel Ádámnak kamarai fellépése volt a Zsinagógában, hiszen a matematika mellett zeneiskolába jár, gitározni is szeret. A megyei gitárversenyre sem tudtak nevezni, mivel az Éneklő Ifjúság minősítő hangversenye is ugyanazon a napon volt.

 Sajnos nem csak ezek az időpontütközések voltak a tanév során, hiszen Ádám ballagása és a nagyfiam egyetemi diplomaosztója is egy időpontban volt. Egyik Mezőtúron, a másik Gödöllőn. Az egyik szemem sírt, a másik nevetett. De bízom benne, hogy két év múlva a mester diplomaosztón együtt lesz a család.

 A sok sikeres versenyeredmény jutalmaként Ádám huszonegy igazgatói dicséretben részesült, s így a tanévzárón átvehette a legtöbb igazgatói dicséretért járó oklevelet is.

 Ezeken a versenyeken Ádám jó hírét vitte a Kossuth Lajos Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolának és Mezőtúrnak is. Szeptembertől tanulmányait a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnáziumban folytatja, matematika speciális tagozaton. Bízom benne, hogy ott is hasonló sikereket fog elérni.

 Kívánom, hogy legyenek követői Ádámnak, a fiaimnak pedig köszönöm ezeket a szép eredményeket és élményeket, amelyekben részesítettek!

                            Egy hálás szülő:
Biróné Dragán Enikő

Üdvözöljük honlapunkon!

Eseménynaptár

Az eseménynaptár megtekintéséhez kérem kattintson ide.

Heti mottó

„A természet megszeretéséhez nem feltétlenül trópusi őserdőkön át vezet az út. Szép az szerényebb környezetben is. Csak látni, értékelni kell megtanulnunk.”

Sterbetz István

Projektek