RT Maelstrom - шаблон joomla Оригами

Címlap

Búcsú az általános iskolától

  1. június 17-én elballagtak a Kossuth Lajos Általános Iskola 8. osztályos tanulói, köztük a kisfiam is, Biró Ádám Márk. Nagyon büszke vagyok rá! A búcsúztató és az ünnepi beszéd után ő vehette át az évfolyamelsőnek járó oklevelet és a 10000 Ft-os pénzjutalmat, hiszen nyolc éven keresztül kitűnő tanuló volt félévkor és év végén is. Ezenkívül a 2014-ben alapított dr. Varga Kálmán díjat és elismerő oklevelet, melyet már negyedik alkalommal vehetett át a reáltantárgyak terén elért kimagasló eredményeiért.

 Alsó tagozattól kezdve sok matematikaversenyen vettünk részt, így sok szép helyre is eljutottunk.

 A Tudásbajnokságon, Szegeden Ádám harmadik alkalommal vett részt sikeresen, hiszen sorozatban aranyéremmel, kupával és sok jutalomkönyvvel jöhettünk haza.

 Hasonló sikert ért el a Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyen is. Harmadik osztálytól rendszeresen részt vett a versenyen, a megyében mindig a legjobbnak bizonyult, de ez idáig nem kapott meghívást az országos eredményhirdetésre, melyet Budapesten, az ELTE-n rendeztek meg. Ez az idén sikerült, hiszen országos 1. helyezést ért el, és átvehette itt is a legjobbnak járó kupát és jutalomkönyveket.

 Az Orchidea-Pangea Matematikaverseny ünnepélyes díjátadóján harmadik alkalommal vehettünk részt Budapesten a Mariott Hotel báltermében, ahol Ádám a dobogó minden fokán állt már, az idén ezüstérmes lett, s átvehette az ezzel együtt járó 30000 Ft-os pénzjutalmat is. Felemelő érzés volt ünnepelni a Budai Várral szemben, nemcsak a tehetségét, a sikerét, hanem a születésnapját is.

 A KockaKobak Matematikaversenyen négy alkalommal jutott be az országos döntőbe, ahol idén 6. helyezett lett. A díjátadót szintén a Csodák Palotájában rendezték meg, az Öveges teremben.

 A Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjébe öt alkalommal jutott be. Így két alkalommal Kecskeméten, egy-egy alkalommal Veszprémben és Pécsen, az idén pedig Debrecenben voltunk, ahol Ádám országos 17. helyezést ért el.

 Mezőtúron, a Németh József Matematika Emlékversenyen, melyet a Kossuth Lajos Általános Iskola rendez, hét éven keresztül mindig aranyérmes volt.

 A Varga Tamás Matematikaversenyen megyei 2. helyezett lett.

 Ádám nemcsak egyéni, csapatversenyben is sikeresen versenyzett.

 Miskolcon, a Dürer Matematika Csapatversenyen országos 6. helyezést értek el, ahol negyedik alkalommal vehettünk részt. Jó érzés volt az ismert helyszínekre újra visszatérni.

 A Mezőtúri Református Kollégium által rendezett Számvadászok Csapatversenyén 1. helyezést, a Bólyai Matematika Csapatversenyen megyei 3. helyezést értek el.

 A Kecske Kupa Matematika Csapatverseny területi fordulóján 1. helyezettként, a második legjobb eredménnyel jutottak az országos döntőbe, ahol sajnos nem tudtak részt venni, mivel egy időpontban volt a Tudásbajnokság országos fordulójával, pedig „jó buli” lett volna, két alkalommal már sikeresen szerepeltek. A Lovagi Logikai Tornán, Jászapátiban sem tudtak a versenyzők között lenni, mivel Ádámnak kamarai fellépése volt a Zsinagógában, hiszen a matematika mellett zeneiskolába jár, gitározni is szeret. A megyei gitárversenyre sem tudtak nevezni, mivel az Éneklő Ifjúság minősítő hangversenye is ugyanazon a napon volt.

 Sajnos nem csak ezek az időpontütközések voltak a tanév során, hiszen Ádám ballagása és a nagyfiam egyetemi diplomaosztója is egy időpontban volt. Egyik Mezőtúron, a másik Gödöllőn. Az egyik szemem sírt, a másik nevetett. De bízom benne, hogy két év múlva a mester diplomaosztón együtt lesz a család.

 A sok sikeres versenyeredmény jutalmaként Ádám huszonegy igazgatói dicséretben részesült, s így a tanévzárón átvehette a legtöbb igazgatói dicséretért járó oklevelet is.

 Ezeken a versenyeken Ádám jó hírét vitte a Kossuth Lajos Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolának és Mezőtúrnak is. Szeptembertől tanulmányait a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnáziumban folytatja, matematika speciális tagozaton. Bízom benne, hogy ott is hasonló sikereket fog elérni.

 Kívánom, hogy legyenek követői Ádámnak, a fiaimnak pedig köszönöm ezeket a szép eredményeket és élményeket, amelyekben részesítettek!

                            Egy hálás szülő:
Biróné Dragán Enikő

Üdvözöljük honlapunkon!

Eseménynaptár

Az eseménynaptár megtekintéséhez kérem kattintson ide.

Heti mottó

„Sándor napján megszakad a tél, József napján eltűnik a szél, zsákban Benedek hoz majd meleget, nincs több fázás, boldog aki él.”

Weöres Sándor

Projektek